Bøger / skønlitteratur til børn

Willi er sur


Beskrivelse


Billedbog. Willi er sur, fordi han ikke må få sin gamle sut med i børnhave. Han hænger sutten på et suttetræ og bliver glad, da han møder en pige, der også afleverer sin sut.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2010

af

af

Else Lerche

d. 26. apr. 2010

I forvejen er der otte titler om drengen Willi. Nu følger endnu fire pegebøger, der vil fange de 2-4-åriges opmærksomhed, og de kan let sætte sig ind i Willis oplevelser. Bøgerne egner sig til forberedelse til og en snak efter lignende oplevelser.

Forfatter og illustrator kendes fra de forrige bøger. Den korte tekst er skrevet i et præcist og dynamisk sprog, der er i fint samspil med illustrationerne. De understøtter og udvider teksten. Stregen er levende og enkel, og rummer en egen charme og humor. Personerne, især de voksne, virker lidt kantede, men udtrykker i bevægelse og mimik de forskellige stemninger i de enkelte situationer. Akvarellerne, nogle med andre uden baggrund, er malet i klare farver i forskellig styrke, og der er brugt sort kontur. Forsiden antyder bogens tema, bagsiden fortæller lidt af indholdet. Layoutet er åbent og enkelt. Bøgerne har historier om Willi, der er sur hele dagen, fordi han ikke må få sin gamle sut med i børnehave, om Willi der elsker at bade, men ikke at få vasket hår, om Willi på en stor legeplads, og om Willi på en besøgsbondegård med mange dyr. Bag i hver bog er en aktivitet, fx hvordan man kan lave bondegårdsdyr.

Bøgerne er lavet over samme koncept som de forrige Willi-bøger. Bøgernes temaer findes også i andre pege- og billedbøger.

Pegebøgerne har en egen charme. Med både indføling og humor giver tekst og illustrationer et indblik i dele af Willis verden.