Bøger / skønlitteratur til børn

Willi kører traktor


Beskrivelse


Billedbog. Willi er på dyrskue sammen med far. Han prøver at køre traktor og sidde i en mejetærsker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2010

af

af

Ole Laursen

d. 10. aug. 2010

De to nye bøger om Willi henvender sig fortsat til de 2-4-årige, hvor der er god mulighed for identifikation - ikke mindst for drengene. Willi i trafikken giver en let introduktion til at gebærde sig i trafikken, og dermed anledning til at samtale om dette emne. Landbrugsmaskinerne i Willi kører traktor vil fascinere drengene og der kan tales om det at gå på dyrskue. Bøgerne vil gøre sig bedst i pegebogskrybben, selv om de indholdsmæssigt er over pegebogsstadiet.

Her kommer bog nummer 13 og 14 om drengen Willi. I Willi i trafikken skal Willi og mor besøge den lille fætter. Undervejs på gåturen gennem byen lærer mor Willi lidt om trafikken. I Willi kører traktor er han på dyrskue sammen med far, og prøver at køre traktor. Han sætter sig op i mejetærskeren, men bliver væk fra far - for en stund. Sproget er enkelt og præcist, bagsideteksten ligeså. Inger Tobiasens akvareller er som altid dejlige, ikke mindst hendes gengivelser af maskiner. Det er fortsat nogle små, dejlige bøger med vedkommende hverdagshistorier.

Følg med i trafikken, (10/17), er en egentlig trafikindlæring for børn i alderen 5-8 år. Inger Tobiasens Maskiner, (10/18), omhandler bl.a. landbrugsmaskiner.

Vi er nu oppe på 14 bøger med drengen Willi, men det er bestemt ikke for mange, når bøgerne fortsat er så vedkommende og charmerende som tilfældet er.