Bøger / faglitteratur til børn

William skater


Beskrivelse


William er 15 år og vild med at skate. Hver dag står han på skateboard. Vi møder ham, hans familie og nogle af hans venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2010

af

af

Lars Larsen

d. 21. sep. 2010

Fjerde bog i letlæsningsserien Vild med sport. Bogen handler om den 15-årige William, der er vild med at skate og den henvender sig til skatere og nysgerrige piger og især drenge i 2.-4. klasse. God til emnearbejde og læsetræning. Selvlæsning fra 9 år.

Bogen er bygget op omkring den 15-årige William, som er vild med at skate. Han bor i en lille by uden for Århus sammen med sin mor og bror. William skater på byens vandværk, hvor der er gode trapper, når han da ikke tager på langtur på sit longboard eller til Århus, hvor han har mange skatervenner. Bogen fortæller om tøj, stil og musik i skatermiljøet, og beskriver tricks og udstyr, men gør mere ud af miljøbeskrivelse end teknik. Sidst i bogen er der en oversigt over bøger, film, spil og websteder om skateboarding samt et lille stikordsregister. Bogen har et indbydende layout med gode farvefotos og gule faktabokse med fagudtryk, skaterhistorie og nyttige oplysninger, som støtter og supplerer teksten. Flot forside med William på skateboardet.

Det er den første bog for målgruppen i mange år, og den vil være en god afløser for eller supplement til Magnus er skateboarder, 02/37 og Andy Horsley: Skateboard, 03/01.

En indbydende og inspirerende bog om skateboarding til skatere og nysgerrige piger og især drenge fra 9 år. Til emnearbejde, læsetræning og fritidslæsning.