Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Wonder


Beskrivelse


August er født med et deformt ansigt og ser anderledes ud, men indeni er han som alle andre. Han er lige startet som ny i 5. klasse og det er ikke helt let.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 1. sep. 2014

En både livsbekræftende, rørende og morsom bog om at være anderledes. Til tænksomme læsere fra 13 år med hang til tykke bøger.

R.J. Palacios debutroman, en #1 bestseller i New York Times, om August, der er født med en genetisk sygdom, der har deformeret hans ansigt så meget, at det vækker opsigt. August lever en meget beskyttet tilværelse, og først da han er 10 år bliver han indmeldt i en almindelig skole og starter i 5. klasse. Bogen rummer fine beskrivelser af hans oplevelser i mødet med skolen og kammeraterne, der er præget af usikkerhed, mobning og klikedannelser, men også af nye venskaber, som udvikler sig gennem hele historien. Romanen er skrevet i 1. person med en del dialog. Den skildrer overvejende Augusts oplevelser, men der er også fyldige afsnit, hvor hans søster Liv og hans bedste venner i skolen, samt enkelte andre kommer til orde, og bogen kommer således godt rundt om August og hans familie. Der er mange citater og henvisninger til Narnia-fortællingerne, Hobbitten og især Star wars. Bogen har et letflydende sprog, korte kapitler og et overskueligt layout med brug af enkle grafiske virkemidler. En vellykket roman om venskab og venlighed, om at være anderledes og om at gøre det rigtige.

Et kærkomment tema. Jeg har ikke kunnet finde sammenlignelige titler til målgruppen.

En vellykket debutroman om at være anderledes. Livsbekræftende, rørende og morsom.


litteratursiden.dk

d. 14. jan. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 14. jan. 2018

Nogle gange sker det, du læser en bog, der forandrer dit syn på verden. Sådan en bog er biografaktuelle ’Wonder’, en hjertevarm kærlighedserklæring til livet. Venlighed og tolerance er hovedbudskabet ...


Weekendavisen

d. 11. dec. 2015

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 11. dec. 2015