Bøger / faglitteratur til børn / leksika

Wow! : det visuelle leksikon om alting


Beskrivelse


Flot illustreret leksikon for de nysgerrige, om alt mellem himmel og jord. Især om naturvidenskab, men også fx om historie og kultur. Fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2020

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 10. sep. 2020

Flot illustreret leksikon for de nysgerrige, om alt mellem himmel og jord. Især om naturvidenskab, men også fx om historie og kultur. Fra 10 år.

Leksikon med otte overordnede kapitler om naturen, menneskekroppen, videnskab og teknologi, rummet, jorden, folk og steder, historie og kunst og kultur. Alle afsnit er illustreret med fotos, og aspekter af emnerne præsenteres i korte tekster. I slutningen af leksikonet er de samme overordnede emner behandlet i hvert sit 2-siders opslag med sjove fakta i små tekstblokke uden illustrationer. Til sidst er der et register. Forsiden er hvid, med små bitte farvebilleder af alt mellem himmel og jord anbragt på rækker.

En rigtig flot og indbydende bog, hvor de gode tekster er hurtigt læst, og hvor billedsiden er bærende. Bogen er mere egnet til nysgerrige børn og voksne, der hygger sig med at falde over bidder af ny viden, end til hvis man skal undersøge noget i dybden, fx til en opgave. Børn, der er yngre end målgruppen vil kunne have glæde af de meget interessante billeder. Man mærker, at det er en samtryksbog, fx er der et helt opslag om amerikanske præsidenter, og et lille land som Danmark er ikke nævnt overhovedet.

Bogen er en let revideret udgave af Wow!Det store børneleksikon fra 2008. Afsnittene om teknologi og medier og amerikanske præsidenter er blevet opdateret. Ellers er der kun ændret lidt i layout og illustrationer. Det store børneleksikon er tilsvarende opbygget, men med mere tekst og knap så flotte billederBogen er en let revideret udgave af Wow! fra 2008. Afsnittene om teknologi og medier og amerikanske præsidenter er blevet opdateret. Ellers er der kun ændret lidt i layout og illustrationer. er tilsvarende opbygget, men med mere tekst og knap så flotte billeder.Informationer og udgaver