Bøger / faglitteratur til børn

Wow! Det er dyr


Beskrivelse


Præsentation af en masser forskellige dyr, med forklaring på dyrerigets opdeling i hovedgrupper, samt gennemgang af forskellige former for evner og levevis.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 3. mar. 2010

Det er en myldrebog om dyr for alle aldre. Teksten kan læses af 12-årige og ældre. Mindre børn kan glæde sig over de mange billeder. Bogen beskriver ikke enkelte dyrearter systematisk.

Bogen er delt i tre hovedafsnit: dyrerigets klassifikation, altså underdeling i hovedgrupperne pattedyr, fisk osv. Dernæst følger et hovedafsnit om evner såsom vejrtrækning, syn og forsvar, og i sidste afsnit gennemgås levevis, fx vandringer, ekstreme steder og partnerskab. I alle afsnit hentes eksemplerne fra hele jordkloden, som regel uden angivelse af, hvorfra. Siderne myldrer med flotte, flotte billeder, udklippede fotos eller lagt over hinanden, snittegninger og farvelagte tegninger, det hele ofte tilsat diverse billedeffekter. Teksten består hovedsageligt af en fyldig billedtekst. Der sluttes med fyldig ordliste og register.

Det er nærliggende at sammenligne med et andet Dorling Kindersley-produkt fra 2008, Verdens dyreliv, men dette værk har et stort hovedafsnit, hvor flere tusinde dyr beskrives, opdelt systematisk. Ellers er der mange ligheder i opbygningen, omend den foreliggende bog er langt mindre omfangsrig og billedmaterialet er et andet.

Det er en fornem billedbog, som er flot at bladre i, men til trods for, at den indeholder en mængde oplysninger, er den ikke nem at anvende ved emneopgaver om specifikke dyr.