Bøger / faglitteratur / biografier

Yeah, Yeah, Yeah! : da Beatles forandrede verden


Beskrivelse


Forfatterens personlige beretning om The Beatles' karriere fra starten og til opløsningen i 1970. Man følger historien delvis kronologisk foruden et par indspark om den danske musikscene på daværende tidspunkt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 11. okt. 2010

Henvender sig til både nybegyndere og kendere af Beatles. Sekundært også til interesserede i rockmusikkens historie.

Torben Bille (f.1949), kendt som kritiker, journalist og redaktør på flere store dagblade samt det hedengangne legendariske tidsskrift MM. Torben Bille har fulgt The Beatles siden starten af deres karriere og var en af de heldige som overværede en af to koncerter i Danmark d. 4. juni 1964. Bogens udgivelse skyldes bl.a. 40-året for Beatles' opløsning og 50-året for navnet The Beatles. Bogen er en personlig beretning om The Beatles' karriere fra starten og til opløsningen i 1970, krydret med mange karakteristiske s/h fotos. Vi følger historien delvis kronologisk foruden et par interessante indspark om den danske musikscene på daværende tidspunkt. Bagerst i bogen forsøger Torben Bille sig på en genanmeldelse af Beatles' oprindelige albums ud fra nogle selvvalgte "dogmeregler". Bogen indeholder desuden en fyldig litteraturliste med "abstract".

Torben Billes bog gør sig rigtig godt sammenlignet med den store Beatles-litteratur.

Det er jo som at få genfortalt en historie, man kender i forvejen, men i Torben Billes hånd føles materialet frisk igen. Bogen er fuld af fine personlige og humoristiske anekdoter foruden interessante vinkler, man måske har glemt. Som samlet fremstilling af Beatles' karriere fungerer bogen glimrende.


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2010

af

af

Peter Schollert

d. 13. nov. 2010


Politiken

d. 6. nov. 2010

af

af

Claus Hagen Petersen

d. 6. nov. 2010


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2010

af

af

Søren Kassebeer

d. 19. nov. 2010


Weekendavisen

d. 10. dec. 2010

af

af

René Gummer

d. 10. dec. 2010