Bøger / faglitteratur / erindringer

Yes man : min jagt på succes i tophåndbold


Beskrivelse


Håndboldspilleren Jesper Nøddesbo (f. 1980) fortæller om en karriere med topklubber, store titler og masser af landskampe, men også om at slås med en grundlæggende usikkerhed og angst for ikke at præstere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2018

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 10. okt. 2018

Karrieren kører for den professionelle håndboldspiller Jesper Nøddesbo, og topklubberne står i kø for at skrive kontakt. Alligevel slås han med usikkerhed, negative tanker og en trang til at "please". For sportsinteresserede voksne og unge som også interesserer sig for selvudvikling.

Den kronologiske fortælling om Jespers håndboldliv starter tidligt og fortsætter på ungdomslandsholdet, i store danske og udenlandske topklubber og landsholdsslutrunder. Under overfladen kæmper han med negative tankemønstre og har svært ved at sige fra. Han formår at bruge usikkerheden som brændstof, men samtidig kommer den ofte til at fylde så meget, at den nedbryder ham mentalt i det lange løb. En dygtig psykolog løser op for problemerne, og Jesper beskriver hvordan han lærer at bruge sin usikkerhed konstruktivt.

Der er en del gentagelser i Jespers refleksioner over tankemønstre og reaktioner gennem karrieren. Men det fine budskab om at acceptere sine sårbare sider og bruge dem konstruktivt står klart frem. Bogen fremstår modig og ærlig.

Bogen minder på mange måder om Der er kun dage. Selvom det her er kræft der er modstanderen midt i en professionel håndboldkarriere, så minder stemningen og beskrivelserne af det hårde elitemiljø meget om hinanden.