Bøger / faglitteratur / øvelser

Yoga mod hovedpine : enkle yogaøvelser mod spændingshovedpine og migræne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. juli 2015

En serie yoga-øvelser til afhjælpning af kronisk spændingshovedpine og migræne. Til de hovedpineramte samt til professionelle behandlere.

Söder arbejder som yogalærer med medicinsk yoga, der kan afhjælpe migræne og hovedpine. Han har selv i 40 år været plaget af migræne, men har helbredt sig selv med daglig yogaøvelser. Med en kort indledning om at lave yoga præsenteres de centrale korte kundaliniyoga-sessioner med fokus på bevægelse, balance, flow og stilhed. Det omfattende Ayurveda-skema tester hvilken type hovedpine man lider af i forhold til kropstyperne vatta, pitta, og kapha, som forklares. Bogen indeholder desuden oplysninger om de forskellige typer hovedpine og yogaøvelser til de tre kropstyper, som er hentet fra bogen "Yoga for your type". Til slut kapitler om årsager til, og fødevarer mod hovedpine, og forslag til øvelsesforløb.

De enkle yogaøvelser mod hovedpine og migræne er illustreret med instruktive farvefotos og letforståelig tekst, og kan således udføres af alle, der vil sætte 20 minutter af dagligt til øvelserne. Børn behøver dog hjælp fra en voksen. Bogen er en guldgrube for dem med kronisk hovedpine, som hellere vil forsøge at helbrede sig selv, end forlade sig på medicinering. Bogen er logisk opbygget og i et smukt layout.

Helbredende yoga indeholder en enkelt øvelse mod hovedpine.