Bøger / faglitteratur / øvelser

Yoga : øvelser i at leve livet


Beskrivelse


Yogaøvelser efter Hatha-princippet hvor vægten er lagt på meditation samt fokuseret brug af stillinger og kropsbevægelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. maj 2016

Hatha alignment yoga øvelser i krop-sind alliance til den let øvede til erfarne yoga udøver.

Fjendbo Jørgensen er yogalærer med eget yogastudie. Wichmann er fotograf. Fjendbo betegner yogaøvelserne i denne bog som en samtale mellem krop og sind, og kroppens hensigtsmæssige bevægelser (alignment) som en genvej ind i sindet. Bogen indleder da også med oplysning om filosofien bag de fysiske yoga øvelser, som omfatter balance, stræk, øvelser for fødder og ben, ryg, korset, mave samt knæ og hofte. Øvelserne demonstreres på http://yogaliving.dk/ovelser-i-at-leve-livet/. Hver sektion i bogen indledes med en forklaring på den gavnlige effekt af øvelserne eller filosofien bag.

Yoga øvelserne her er en form for meditation med fokuseret og opmærksom brug af kropsbevægelser og -stilling. Der er god instruktion i tekst og fotos. På nogle få fotos er det dog svært at se kroppens stilling. Nogle af øvelserne kræver noget fleksibilitet, balanceevne eller kropsstyrke. De fleste kan laves i hjemmet uden remedier. En meget smuk og indbydende yogabog, ikke mindst takket være Wichmanns æstetisk smukke og rolige naturbilleder, som indbyder til en meditativ sindstilstand.

Hatha YogaYoga - et kvarter om dagen for en glad krop og et stærkt sind giver anvisninger på den daglige træning. Yoga - et kvarter om dagen for en glad krop og et stærkt sind demonstrerer Vinyasa og Hatha øvelser og meditationHatha Yoga giver anvisninger på den daglige træning. demonstrerer Vinyasa og Hatha øvelser og meditation.