Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

YOLO - #you only live once


Beskrivelse


Rejsebog og selvbiografi om Sarah-Ann Hunts mange rejser og erfaringer som værnepligtig i forsvaret, med refleksioner over universelle emner som livsværdier og familiens betydning, som sætter livs- og rejseoplevelser i perspektiv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 23. apr. 2020

Bogens forfatter er en beslutsom ung kvinde, der lever efter devisen: You only live once. Det har betydet mange rejser over hele verden og skiftende jobs. Tag med på tur til eksotiske steder og følg med, når Sarah uddanner sig som rejseguide og i forsvaret, og når hun reflekterer over livets værdier. Til læsere af adventureprægede rejseminder, leveret med et skævt smil.

Forfatteren tilhører MTV-generationen og har haft forskellige jobs og uddannelser. Hun er beslutsom, energisk, og griber gerne en mulighed, når den byder sig. Rejser, når hun kan, alene eller i gruppe, og opsøger gerne spænding og strabadser. Tiden som værnepligtig beskrives som en særdeles krævende rejse. Rejseoplevelserne flettes med historisk-geografisk viden og personlige refleksioner. Sproget krydres med engelsksprogede udtryk, bl.a. kendt fra sociale medier. Med farvefotos og grafik på mat papir.

Frisk, underholdende rejsebog og selvbiografi, som grundet sprogstilen har mere appel til yngre læsere end rejsegenren generelt. Også ældre læsere kan få glæde af forfatterens oplevelser og tanker om universelle emner som livsværdier og familiens betydning - overvejelser, som binder bogen sammen og sætter livs- og rejseoplevelser i perspektiv.

Kan sammenlignes med fx Lynkinesere og søde asierUdlængselDen triste konge og lamaens forbandelse - og andre spændende historier fra vores fantastiske verdenJorden rundt i en rygsæk, Udlængsel, Den triste konge og lamaens forbandelse - og andre spændende historier fra vores fantastiske verden og Jorden rundt i en rygsækKan sammenlignes med fx Lynkinesere og søde asier, , Den triste konge og lamaens forbandelse - og andre spændende historier fra vores fantastiske verden og Jorden rundt i en rygsækKan sammenlignes med fx Lynkinesere og søde asier, Udlængsel, og Jorden rundt i en rygsækKan sammenlignes med fx Lynkinesere og søde asier, Udlængsel, Den triste konge og lamaens forbandelse - og andre spændende historier fra vores fantastiske verden og .