Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Zanfyst fra stjernerne. Bind 1 : En, to, Troy


Beskrivelse


Tegneserie. Smeden Zanfyst med de magiske evner og hans umage selskab bortføres til planeten Meirrion, hvor de får at vide, at de kun er et led i kampen mod de fjendtligsindede dolphanter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2008

af

af

Steffen Kronborg

d. 29. maj 2008

Zanfyst fra stjernerne er rendyrket fantasy for unge fra 12-13 år samt for voksne.

1995-97 udkom 4 bind i serien Zanfyst fra Troy. De 4 bind udgjorde første halvdel af den første cyklus om smeden Zanfyst med de enorme magiske kræfter. Anden halvdel af sagaen udkom aldrig på dansk, men nu foreligger til gengæld fortsættelsen på historien i form af de første 2 bind i seriens anden cyklus. Det lyder kompliceret, men heldigvis er handlingen i den nye fortællecyklus ikke mere indviklet, end at nye læsere godt kan følge med herfra. Smeden Zanfyst og hans umage selskab bortføres af agenten Glace, der kan fortælle, at planeten Troy kun er et led i et eksperiment, som magthaverne på planeten Meirrion har iværksat for at imødegå truslen fra de fjendtligsindede dolphanter. Eller er der en helt anden forklaring på bortførelsen? Fortsættelse følger.

Science fiction-klassikeren Star wars er et indlysende forbillede for Zanfyst fra stjernerne - læg bl.a. mærke til de indlagte hilsner til filmens persongalleri - ligesom rollebesætningen i Zanfyst-serien rummer tydelige lån fra Asterix-serien.

Zanfyst er uden sammenligning den mest populære fantasy-serie i de fransktalende lande, og man forstår godt hvorfor: en actionfyldt handling, en varieret og dynamisk billedside, en glimrende farvelægning og kvikke replikskifter med en passende dosis humor. Læg dertil et persongalleri med både maskulin råstyrke og kvindelig ynde, hvad mere kan man ønske sig?.


Strip!

Nr. 43 (2008)

af

af

Michael G. Madsen

Nr. 43 (2008)