Bøger / skønlitteratur / roman

Zarens guld


Beskrivelse


Journalisten Maja Moberg får et tip fra en døende kvinde om, at de guldreserver, den russiske zar Nikolaj den 2. smuglede ud under den russiske revolution, blev udskibet fra Buenos Aires med det senere torpederede skoleskib København.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2016

af

af

Per Månson

d. 14. apr. 2016

Journalisten Maja Moberg får et tip fra en døende kvinde om at de guldreserver, zaren smuglede ud under den russiske borgerkrig, blev udskibet fra Buenos Aires med det senere torpederede skoleskib København. For alle elskere af konspirationsromaner.

I forfatterens debutbog Det Revolutionære Råd afslørede journalisten Maja Moberg, at en gruppe danske pengemænd stod bag sænkningen af skoleskibet København. Det gav hende et vist ry, så en døende kvinde beslutter at lette sig for sit livs hemmelighed for journalisten. Moberg bruger hemmeligheden til at opspore, at skoleskibets last ikke var våben, men måske zarens udsmuglede guldreserver. Det bringer hende på sporet af en mystisk dansker, hvis søn ikke skyr nogle midler for at stoppe hende og andre, der kommer på sporet af sagen. Bogen er en selvstændig fortsættelse af debutromanen.

Sproget er i topform og bogen er hæsblæsende spændende med masser af dramatik - ikke mindst i afslutningen. Som debuten er også denne bog i den absolut bedre ende af Dan Brown-slipstrømmen.

I tempo og spænding matcher Winckler-Carlsen fint Michael Larsens Mordet på øenJagten på det forsvundne ravkammer. Tidligere i 2016 kom en anden dansk roman om forsvundne zarskatte: Jagten på det forsvundne ravkammerI tempo og spænding matcher Winckler-Carlsen fint Michael Larsens Mordet på øen. Tidligere i 2016 kom en anden dansk roman om forsvundne zarskatte: .