Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Om zebraer, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. nov. 2017

Vidste du, at en krabbe har to øjne, der sidder på stilke? Og at en zebra kan løbe 60 km i timen og ofte løber fra sin fjende, løven? To letlæselige fagbøger hvor alle fra 7 år kan læse om de to dyr.

"Krabbe" og "Zebra" føjer sig til serien "Fagfilur" - fagbøger om danske og verdens dyr. Bøgerne er for begynderlæsere, der læser LET-tal 14. De har samme layout og er opbygget som fagbøger med indholdsfortegnelse, stikord og lister over andre steder, man kan finde informationer om dyrene. Læserne får viden om dyrenes levesteder, deres udbredelse, udseende, sanser, føde, fjender og formering.

Bøgerne har et lækkert layout med hårdt omslag og mange farverige tegninger og fotografier. Omslagene viser dyret centralt i nærbillede. Teksten er sat på den ene side af opslaget, og overfor er foto, der understøtter teksten. Bøgerne har 20 sider. De er derfor hurtigt læst og vil motivere børn, der elsker at læse om dyr, til at gå ud i naturen og finde mere viden eller læse flere titler i serien. Bagerst er der link til et site, der kræver login.

Der er ingen nyere fagbøger om krabber og zebraer for børn, men flere steder på nettet, finder man faglige materialer om dyrene. Skønlitterære titler, hvor krabber er centrale: Nap en krabbe!Mø og en tå og Mø og en tåDer er ingen nyere fagbøger om krabber og zebraer for børn, men flere steder på nettet, finder man faglige materialer om dyrene. Skønlitterære titler, hvor krabber er centrale: Nap en krabbe! og .