Bøger / faglitteratur til børn

Zebra


Beskrivelse


Fakta om zebraen og dens levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 23. mar. 2015

Her kan man se og læse om, hvor zebraen lever, hvor gammel den kan blive, og om hvordan de stribede dyr kan kende forskel på hinanden. Bogen er for børn, der lige har lært at læse, især de 5-7-årige.

I seks korte afsnit og ved hjælp af store fotografier fortælles om zebraen og dens livsbetingelser, så de yngste læsere kan være med. Sproget er ganske enkelt, sætningerne korte og kun ganske få ord har flere end to stavelser. Bogen er i hæfteform, men trykt på kraftigt papir og har på trods af sine få sider også fundet plads til de mest nødvendige registre.

En fagbog i den helt lette ende af skalaen. Nok er den ganske tynd, og der står ikke mange ord på hver side, men alligevel er det en virkelig fin fagbog, fordi den tager stoffet alvorligt, forklarer præcist og især fordi den gør det på sådan en flot og lækker måde. Fotografierne er imponerende og tilføjer liv og stemning til teksten. Det er en lækker, farvestrålende lille bog, som man får lyst til at gå om bord i.

Der findes flere andre, gode fagbøger om zebraen, for eksempel Penny Malcolms ZebraZebraen, som dog er temmelig meget sværere og Gabriela Staebles: en, som ikke er særlig svær, men temmelig meget længereDer findes flere andre, gode fagbøger om zebraen, for eksempel Penny Malcolms Zebra, som dog er temmelig meget sværere og Gabriela Staebles: , som ikke er særlig svær, men temmelig meget længere.