Bøger / skønlitteratur / roman

Zeitgeist


Beskrivelse


Science fiction. Ejvin Rode vågner i Sydengland i 1890, men det eneste han husker, er en hverdag som filolog i det 21. århundredes København. Snart må han sande, at han er rejst i tid og rum, og at i denne tid er Danmark noget ganske andet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 7. feb. 2019

Ejvin Rode er filolog i det 21. århundredes København, så da han vågner op i det herrens år 1890 i Syd-England er det med en vis skepsis, for er han virkelig rejst tilbage i tiden? Primært for læsere af science fiction og fantasy men også læsere af historiske romaner kan være med.

At tiden er andet end et lineær begreb må Ejvin Rode sande, da han pludselig er rejst mere end hundrede år tilbage i tiden - en tid, som dog ikke er helt som han kender fra historiebøgerne. Skandinavien har været udsat for en katastrofe, som har lagt landene øde, og værre endnu skabte en sprækker i tiden. Nu forsøger Ejvin sammen med andre at finde svar og genskabe den sande tid. Jane Mondrup er cand.mag. i forhistorisk arkæologi og historie, og "Zeitgeist" er hendes første skønlitterære bog.

Romanens blanding af science fiction, fantasy og historie iblandet lidt steampunk gør den til et interessant bekendtskab også for andre end dem, der normalt læser science fiction og fantasy. Her hvirvles man som læser ind i en helt anderledes verden, hvor tidsbegrebet er foranderligt, så man må indimellem holde tungen lige i munden.

Diana Galbaldon serie Outlander tager også udgangspunkt i en rejse tilbage i tiden omend temaet er en anden. Det samme gælder for Ben Eltons I kamp mod tiden, hvor der også rejses tilbage i tiden; i dette tilfælde for forhindre 1. verdenskrigOutlander. 1. bind, del 1 : Den engelske kvindeI kamp mod tidenDiana Galbaldon serie Outlander tager også udgangspunkt i en rejse tilbage i tiden omend temaet er en anden. Det samme gælder for Ben Eltons , hvor der også rejses tilbage i tiden; i dette tilfælde for forhindre 1. verdenskrig.


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2019

af

af

Christian Møgeltoft

d. 17. feb. 2019


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 22. feb. 2019