Bøger / faglitteratur / vejledninger

Zen : 100 praktiske råd der bringer ro og glæde i dit liv


Beskrivelse


Den buddhistiske munk Shunmyo Masunos 100 praktiske råd, der kan give mere ro i livet og i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. dec. 2019

Guide til det enkle liv med 100 praktiske råd fra den japanske zen-buddhistiske tradition. Til dem, der gerne vil bringe mere ro ind i deres liv og sind.

I korte kapitler giver forfatteren råd om nærvær og fordybelse i nuet, råd om kommunikation med andre, og giver øvelser, der øger selvtillid, livsmod og taknemmelighed. Rådene spænder over fx at trække vejret dybt for at slippe af med negative følelser, at meditere, at rydde op i sit hus for at få overblik over sine tanker, at fokusere på de andres kvaliteter, at tømme sit sind for tanker, og at "bade" i skoven for mere velvære. Shunmyo Masuno er buddhistisk munk.

Bogen, der også indeholder små illustrative eksempler, er en smagsprøve på zen-buddhistisk praksis og enkel levevis, som den kommer rundt om uden at gå i dybden. En bog, der er velegnet til en første introduktion til zen.

At begynde, hvert øjeblikZen er en vejledning i zen-buddhistisk meditationspraksis. Zen handler om hvordan man overfører nøgleelementerne i de buddhistiske zen-principper, renhed, enkelhed og naturlighed, til en moderne livstilAt begynde, hvert øjeblik er en vejledning i zen-buddhistisk meditationspraksis. handler om hvordan man overfører nøgleelementerne i de buddhistiske zen-principper, renhed, enkelhed og naturlighed, til en moderne livstil.