Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Zlatan


Beskrivelse


Elevopgaver og lærervejledning på www.jeglæser.dk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 30. apr. 2014

Bogen henvender sig til de børn i 0.-1. klasse, der skal arbejde med bogstaver og deres lyde, lære billederne af de 120 mest almindelig ord samt træne afkodning. Ved den første gennemlæsning vil de fleste børn have behov for voksenstøtte. Bogen kan anvendes til et emne om fritid eller faglitteratur. Svage læsere i 2. klasse kan også have glæde af materialet. Der kan hentes gratis elevopgaver på forlagets hjemmeside.

Fra serien Min første bog om den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic. Seks ganske korte kapitler skrevet i hovedsætninger om hans liv og karriere. Mange ord er gentaget flere gange, så der er mulighed for at lære ordbilledet. Teksten er ledsaget af faktabokse bl.a. med tabeller over klubber og personlige oplysninger. Der er en del fremmedartede navne samt relativt lange ord og ord med vokalglidninger. Det bliver noget af en mundfuld for begynderen, og voksenstøtte er påkrævet. Teksten er støttet af helsides farvefotos, der kan bruges til arbejdet efter læsningen. Der findes et par QR-koder i bogen. Den ene er et dødt link. Elevopgaverne går på indholdet og er samme sværhedsgrad som bogens tekst.

Bogen ligner de øvrige i serien og har mange ligheder med Gollanders: Zlatan, 2014. Den lille fodboldfan kan også læse om Ronaldo og Messi fra Min første bog.

En udgivelse der spiller på fascinationen af fodboldstjerner. Den giver mange oplysninger, men er noget svær for målgruppen.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 25. apr. 2013

Frilæsningsbøger til fodboldinteresserede børn fra 8 til 11 år. Der er tilhørende opgaver på seriens hjemmeside www.jeglæser.dk.

I Daniel Agger kan man læse om, hvor tidligt han blev en god fodboldspiller på trods af sit temperament, om at Laudrup tidligt så, han var dygtig, og om hans karriere i Liverpool. Agger kan også tatovere. I Zlatan kan man læse om den svenske fodboldspiller, som er en af verdens bedste angribere. Han var en rod som barn, men hans fodboldtalent gjorde, at han blev købt af Ajax, da han var 18 år. Han har spillet i andre store europæiske klubber. Nu spiller han for Paris. Vi hører også lidt om hans privatliv. Bøgerne holder den høje standard med hensyn til layout, som de øvrige bøger i serien. Store flotte farvefotos og farvede rammer på alle dobbeltopslag.

Af letlæsningsbøger, som portrætterer kendte fodboldspillere, findes Messi i serien Første fakta. I samme serie findes Fodbold. Jeg læser seriens bøger har mere tekst med en lix på 16. Første fakta har en lix på 10. De små fagbøger indeholder også en titel Fodbold, som er lidt sværere og med mere tekst end denne nye bog.

Det er nogle gode flotte bøger, som vil tiltrække ethvert barn som interesserer sig for fodbold, og de vil være slidte, når der ikke længere er børn, som ved hvem de to herrer er.