Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Zlatan


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. jan. 2014

Slik og Zlatan er to nye titler i serien Første fakta fra Gyldendal. Bøgerne har lix 10 og egner sig til faglig læsning og frilæsning fra slutningen af 1. klasse/7 år.

Bøgerne har begge Troels Gollander som forfatter. Omslagene er farvestrålende og viser, udover titler, fotos af en bunke slik og den populære fodboldspiller fra Sverige i nærbillede. Layoutet er lækkert. Teksten er sat i tekstblokke på opslagets venstre side. Den er sat med dobbelt linjeafstand med en stor typografi. Fortælleren henvender sig direkte til læseren, citat: "Er du glad for slik?". Herefter læser man om de søde sager, at slik indeholder sukker og fedt, hvordan man lavede slik i gamle dage, hvordan man laver lakrids, at chokolade består af kakao, og hvor kakao kommer fra. Der er et opslag om sund slik, at slik for det meste er usundt, og slutteligt at man skal huske at børste tænder. Zlatan omhandler personen, mange børn har som idol. Man læser om hans familie, hans barndom, og hvordan han blev en dygtig spiller. Bøgernes informationsniveau er højt i forhold til omfanget på kun 7 opslag. På højre side er flotte fotos, der understøtter teksten. Du kan finde opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside, hvis man har abonnement.

Bogen Slik minder i valg af indhold og fotos om bogen Slik fra De små fagbøger, der er til børn fra 3. klasse. Zlatan fra Turbine, har samme målgruppe.

Bøgerne fremtræder med et lækkert layout, og teksterne når et højt fagligt niveau.