Bøger / faglitteratur til børn

Zoo


Beskrivelse


Om zoologisk have og nogle af de dyr, som vi har mulighed for at opleve, når vi besøger zoo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 22. mar. 2016

Ny bog i den populære fagbogserie "Første fakta". Denne gang kan du læse om dyr i zoologisk have. Fra 7 år.

Bogen fortæller om zoologisk have og nogle af de dyr, som vi har mulighed for at opleve, når vi besøger zoo. Der er vilde dyr fra fjerne lande, men nogle zoologiske haver har også danske husdyr, så børn, der ikke bor på landet, kan se køer, heste, grise m.v. Der fortælles om, hvordan zoo arbejder for at give dyrene et liv, der minder så meget som muligt om deres liv i naturen. Bogen har lix 10, og hvert opslag har samme opbygning med tekst på venstre side og fotos på højre. Forsiden viser nogle børn, der ser på en svømmende isbjørn.

Fin, lille fagbog i samme gode kvalitet, som de øvrige bøger i serien. Den kommer omkring forskellige emner og fortæller om mange positive ting ved zoologiske haver: at dyrene får sund mad, lever længere end i naturen, får pleje, hvis de bliver syge, og zoo arbejder for at bevare truede dyrearter. Bogen ser ikke på de negative sider zoologisk haver ved fx at få os til at tænke over, om det er i orden at holde dyr i fangenskab.

Dyrepasser for en dagPå besøg i Zoo og På besøg i Zoo er lette fagbøger, der også handler om zoologiske haver - dog lidt sværereDyrepasser for en dag og er lette fagbøger, der også handler om zoologiske haver - dog lidt sværere.