Bøger / faglitteratur / erindringer

Zornig - fra vred til voksen


Beskrivelse


I dagbogsnotater fra perioden op mod sin 50-års fødselsdag beskriver Lisbeth Zornig Andersen (f. 1968), hvordan hendes voksenliv stadig i dag er gennemsyret af senfølger fra opvæksten der var præget af seksuelt misbrug, fattigdom og forældrenes alkoholisme.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2018

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 12. feb. 2018

Lisbeth Zornig fortæller i dagbogsform om sit voksne liv med senfølger af en barndom med misbrug og svigt. Både for læsere af biografier og læsere med interesse for misbrug, omsorgssvigt og senfølger.

Bogen er skrevet i dagbogsform henover 2017, hvor Lisbeth Zornig dels fortæller om hvad der sker på de pågældende dage, men også fortæller om minder og episoder fra sit liv. Bogen viser Zornigs voksne liv med senfølger efter en barndom fyldt med misbrug, omsorgssvigt og overgreb. Hun beskriver blandet forholdet til sine forældre, søskende, familie, sine børn og papbørn og ikke mindst sin mand. Hun fortæller også om, hvordan senfølgerne kan være styrende i forhold til hendes professionelle virke. Bogens tekst suppleres med private billeder fra Zornigs liv.

En fin og letlæselig bog om det at være blevet voksen, men leve et liv med senfølger fra overgreb i barndommen, som præger og styrer det voksne liv. Sproget og de forholdsvis korte kapitler gør at alle kan læse med, og billederne supplere fint teksten.

Pia Rydning har skrevet den skønlitterære erindringsroman Smukke & lille skat om livet som voksen, efter en barndom og ungdom med overgreb. Lisbeth Zornig har blandt andet også skrevet selvbiografoen Zornig - vrede er mit mellemnavn samt Underdanmarks jægersoldater om mønsterbrydereSmukke og lille skatZornig - vrede er mit mellemnavnUnderdanmarks jægersoldaterPia Rydning har skrevet den skønlitterære erindringsroman Smukke & lille skat om livet som voksen, efter en barndom og ungdom med overgreb. Lisbeth Zornig har blandt andet også skrevet selvbiografoen samt Underdanmarks jægersoldater om mønsterbryderePia Rydning har skrevet den skønlitterære erindringsroman Smukke & lille skat om livet som voksen, efter en barndom og ungdom med overgreb. Lisbeth Zornig har blandt andet også skrevet selvbiografoen Zornig - vrede er mit mellemnavn samt om mønsterbrydere.


Politiken

d. 17. mar. 2018

af

af

Christian Graugaard

d. 17. mar. 2018


Danske kommuner

Årg. 49, nr. 5 (2018)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 49, nr. 5 (2018)


Social kritik

Årg. 30, nr. 155 (2018)

af

af

Benny Lihme

Årg. 30, nr. 155 (2018)