Film / fiktion til børn / science fiction

I am number four


Beskrivelse


Den unge John Smith er en af de ni overlevende fra planeten Lorien. Som nummer fire i rækken jages han af onde rumvæsener fra en anden planet, der vil udrydde de sidste overlevende. Men John møder den ensomme Sarah, og sammen er de stærke i kampen mod ondskaben.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2011

af

af

Frans Rasmussen

d. 29. juli 2011

Med sin mystik, action og ung romantik er filmen fin underholdning for enhver ung. Fra 13 år.

Den unge John Smith og hans beskytter Henri er på flugt fra en dødspatrulje fra en fjern planet, der vil udrydde de sidste ni overlevende fra planeten Lorien og erobre Jorden. John er som nummer fire det næste offer i rækken. Under rejsen slår de sig ned i den lille flække Paradise i Ohio, hvor John går i skole. Her forelsker han sig i den ensomme outsider Sarah, der er fotograf. Da hun trues afslører han sine overnaturlige kræfter. Han møder også Sarahs kæreste Mark James og nørden Sam, hvis fars tilsyneladende syge astronomiske forudsigelser viser sig at være sande. Efter en ydmyg karriere som instruktør af tv-serier slog D.J .Caruso igennem med de spektakulære Disturbia og Eagle Eye og blander i sin nye film action-thrilleren med science fiction-genren.

Caruso låner i actionscenerne rask væk af både Star wars, X-Men, Twilight og Spiderman. Indholdsmæssigt minder filmen mest om en 1990'er science fiction tv-serie i sin sære blanding af mystisk, action og romantisk teenage-drama.

Filmen er fortalt i en visuel klichéfyldt billedstil med en historie fuld af løse ender. Ikke desto mindre står den stærkt i sin skildring af kærligheden og venskabet mellem John og Sarah og Johns nye erkendelse som en del af af jordens menneskelige kultur. I dens skildring af kampen mellem det gode og det onde har den en forfriskende stil, der ikke kan undgå at gå lige ind hos et ungt publikum.


Jyllands-posten

d. 17. mar. 2011

af

af

Jakob Levinsen

d. 17. mar. 2011


Berlingske tidende

d. 17. mar. 2011

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 17. mar. 2011


Politiken

d. 17. mar. 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 17. mar. 2011


Information

d. 17. mar. 2011

af

af

Jonas Varsted Kirkegaard

d. 17. mar. 2011