Bøger / faglitteratur til børn

Forbruger


Beskrivelse


Forhold omkring indkøb af forbrugsgoder og de farer unge forbrugere kan komme ud for. Varedeklaration og anden forbrugerstøtte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hanne Olsen (børn)

d. 18. dec. 2018

Forbruger er et lille hæfte i serien Samtid, der kan anvendes i skolernes samtidsorientering for 8.-10. klasse. Med udgangspunkt i betragtningen: at de fleste mennesker bruger megen tid på attjene penge, men knap så megen tid på at overveje, hvordan de får mest ud af pengene, gennemgås forbrugernes muligheder for at disponere bedre. Der beskrives de forskellige købsmuligheder f. eks.afbetaling, reklamen, de forskellige forbrugerorganisationer og deres vareundersøgelser og forbrugernes muligheder for at klage over en vare eller tjenesteydelse. Til sidst debatteres kortforbrugerbevægelsens målsætning: skal den kun udføre en slags politifunktion uden at sætte spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er brug for de forskellige varer. Hæftet forekommer nogettraditionelt, et så væsentligt problem som den stigende forurening af vore madvarer behandles ikke, og heller ikke miljøbevægelsen NOAH, som har lavet slagkraftige aktioner på forbrugernes vegne.Der er udmærkede diskussionsoplæg ogarbejdsopgaver. Kan bruges i børnebiblioteket.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Frederik Jakobsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Fra dagligdagen får læseren nogle situationer, set fra forbrugerside. Der stilles forskellige situationer op med pengeforbrug til goder, som måske slet ikke bliver til goder. Forbruget afpenge er blevet til et misbrug af penge. Afsnittene har indhold som: Vaner, reklame, spare op eller købe nu, o.s.v. Mange af eksemplerne giver kun en meget sporadisk opstilling af problemet. Ihvert afsnit er der givet nogle forslag til spørgsmål eller diskussion, men det er alle spørgsmål, som man ikke behøver bogen for at klare, den daglige avis er nok. Sidst i bogen er der noglearbejdsopgaver, som burde have været mere præcise, hvis de skulle være relevante for lærer/elev. De kan nærmest karakteriseres som værende oplæg til spørgsmål, som læreren selv skal lave ogindividualisere. Bogen kan læses fra 8. klasse. Ingen litteraturhenvisninger, ingen ordforklaring.