Film / fiktion til børn / computeranimeret film

Dyk Olli dyk. Volume 3 : dykker dans lærlinge


Beskrivelse


Olli og Betty er to små ubåde, der aspirerer til at blive fartøjer med dybhavsforskning som speciale.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2009

af

af

Ulrich Breuning

d. 3. mar. 2009

Dyk Olli dyk er en computeranimeret tv-serie for børn. Figurer, farver og design henvender sig klart til de helt små seere, men ord som "dybhavslaboratorium", "eliteforskningsubåde" og "forskningsaspiranter" bør nok lige forklares af de voksne, som eventuelt kigger med.

Olli og Betty er to små ubåde, der aspirerer til at blive fartøjer med dybhavsforskning som speciale. Det betyder ofte kedeligt og slidsomt arbejde med at holde havbunden ren for affald, og egentlig er Olli mere til fest og farver, fis og ballade. Han kan undertiden være både pjække- og legesyg grænsende til det ansvarsløse, men Betty sørger altid for, at han kommer på ret køl igen!.

Efterteksterne på afsnittene af serien viser, at Dyk Olli dyk er et irsk produceret produkt med støtte fra andre europæiske tv-stationer. De små film ligner til forveksling andre computeranimerede børneserier og er uden egentlig særkende endsige originalitet. Hverken i form, animation eller indhold afstikker serien fra den øvrige produktion af tv-underholdning til børneværelserne. Det maritime miljø og ubådenes arbejde er langt ude beslægtet med Disney-klassikeren om slæbebåden Lille Tut, 1948.

Hvorfor svømmer hajer kun i saltvand? Fordi pebret vand får dem til at nyse! Jo, der fabrikeres også vittigheder på havbunden, og tonen i Dyk Olli dyk er mest munter. Konflikten står mellem pligt og arbejde og ender hver gang passende med, at det bestemt er i orden at more sig, når arbejdet altså er udført! Tyndbenet, anonym tv-serie.