Bogen er for beslutningstagere indenfor efter- og videreuddannelsessytemet, på arbejdspladser samt i et vist omfang de efter- og videreuddannelsesstuderende og deres familier, idet den blandt andet ser på hvilke forandringsmuligheder der findes.
Bogen sætter fokus på mennesker, der på én gang er voksne erhvervsaktive og studerende voksne familiemennesker. Den er baseret på en større undersøgelse gennemført blandt danske efter- og videreuddannelsesstuderende. Den sætter fokus på rammer og vilkår for disse uddannelsessøgende. Den fortæller, hvorfor de starter, hvordan det ønskeligt kunne se ud, og hvordan uddannelsen i den virkelige verden integreres i arbejds- og familieliv. De efter- og videreuddannelsesstuderende udgør nemlig en samfundsressource, men vilkårene er meget barske og opslidende - heraf titlen. Bogen ser på sit emne såvel i fugleperspektiv som i hverdagsperspektiv. Der redegøres for undersøgelsens metode og udvælgelseskriterier og der opstilles nogle forslag til, hvordan arbejdspladser og samfund kan ændre vilkårene, så det bliver mindre omkostningsfuldt for den enkelte. Bogens forfattere er tilknyttet Aalborg Universitets Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Der er intet sammenligneligt.
Bogen bygger på en videnskabelig undersøgelse af efter- og videreuddannelsesstuderendes vilkår i dagens Danmark. Bogen er aktuel, men emne og indhold appellerer til en forholdsvis snæver målgruppe, hvorfor jeg foreslår, den kun anskaffes på store biblioteker.