Hvad får en ung kvinde til at ville begå selvmord? Spændende indblik i en lille verden med store udfordringer. Og samtidig en ode til filmkunsten i både meget lokal og universel iransk indpakning. Et must for cineaster med blik for andre landes sæder og skikke.
Den iranske film- og tv-stjerne Behnaz Jafari får tilsendt en selvmordsvideo på sin mobiltelefon. En ung pige tager sit liv, fordi hun ikke må forfølge en drøm om at blive skuespiller. Måske havde Behnaz Jafari kunnet hjælpe hende? I hvert fald er skuespilleren stærkt påvirket og får sin ven, instruktøren Jafar Panahi til at køre sig til den lille landsby ved den tyrkiske grænse, hvor pigens familie bor. Rejsen afslører en fattig patriarkalsk, statisk tilstand med egen kodeks og ritualer. Jafar Panahi (f. 1960) er iransk instruktør, hvis film har tirret censuren med tyve års husarrest som følge. Alligevel lykkes det ham at udtrykke sig i dobbelttydige film som fx Taxi Téhéran.
På trods af censur og restriktioner blomstrer iransk film, og "3 kvinder" fik pris i Cannes for bedste manuskript. Stilen er mockumentary, hvor de fleste personer spiller sig selv, mens formen har et vist thriller-præg, da en piges skæbne skal blotlægges.
Jafar Panahi står i stor gæld til Abbas Kiarostami, Hvor er min vens hus?Skilsmisse på iranskNader og Simin - en separation. To andre blændende iranske film om kvinders vilkår er Skilsmisse på iransk og Nader og Simin - en separationJafar Panahi står i stor gæld til Abbas Kiarostami, Hvor er min vens hus?. To andre blændende iranske film om kvinders vilkår er og Nader og Simin - en separationJafar Panahi står i stor gæld til Abbas Kiarostami, Hvor er min vens hus?. To andre blændende iranske film om kvinders vilkår er Skilsmisse på iransk og .