Agora henvender sig til alle, der holder af historiske dramaer med religionskonflikter og krigsscener. Filmen kan bruges i religionsundervisningen på gymnasie-niveau til at belyse en dramatisk periode i Egyptens historie.
Rachel Weisz spiller hovedrollen Hypatia, i Agora, den kvindelige filosof, der i 300-tallet, underviser i biblioteket i Alexandria. Alexandria er underlagt romerriget og det er videnskaben og husguderne, der dyrkes. Kristendommen er på fremmarch, og der opstår kampe mellem hedningene og de kristne. Hypatia og hendes disciple fordrives fra biblioteket, og de splittes mellem videnskaben og religionen. Husslaven Davos, der i hemmelighed beundrer Hypatia, slutter sig til de kristne. Også supereleven Orestes, spillet af Oscar Isaac, overgiver sig - i sin stræben efter magt - til det missionerende flertal. Orestes forbliver dog en nær ven og beundrer af Hypatia. Hypatia fortsætter ufortrødent sine videnskabelige eksperimenter for at forstå jordens bane om solen. Tilstedeværelsen af en ateistisk, kvindelig forsker passer ikke de dogmatiske kristne, og Hypatia, Davos og Orestes bliver alle tvunget ud i skæbnesvangre beslutninger.
Den spansk-chilenske instruktør Alejandro Amenabar, er bl.a. kendt for Mit indre hav, der ligeledes handler om en mands lange kamp, i det tilfælde, for retten til aktiv dødshjælp.
En flot film om valget mellem videnskaben og religionen, om kvindens ret til at følge egne mål, og om venskab, der sættes på prøve.