Med sin rystende skildring af en krigsfotografs traumatiske oplevelser henvender filmen sig ikke mindst til alle, der følger den aktuelle debat om danske soldater i Afghanistan, samtidig med at den er almen i sin fremstilling af menneskers reaktioner på ekstreme situationer. Fra 15 år.
Mark og David er venner og erfarne krigsfotografer. I 1988 tager de på endnu en opgave, nemlig at dække konflikten mellem kurderne og irakerne. De befinder sig midt i voldsomme kampscener, hvor folk lemlæstes og ser med forfærdelse, hvordan den kurdiske læge Talzani skyder de sårede, der ikke er til at redde. David vælger at tage hjem til sin gravide kone, mens Mark bliver. Da Mark kommer hjem til Dublin er David ikke dukket op, Mark har tilsyneladende ingen forklaring og er synligt mærket af det, han har set i krigen.
Danis Tanivics Oscar-belønnede Ingenmandsland, 2001 brugte krig som baggrund for et kammerspil med tre soldater, hvis skæbner mødes. I hans nyeste Triage er det også menneskers reaktion på krigsoplevelser, der er emnet mere end bragende slagssener.
Det er et gribende drama, der kommer tæt ind under huden på Mark og viser, hvordan det filter overfor krigsoplevelser kameraet har været i så mange år, bryder sammen. Hjemme prøver han at holde masken og skjule en oplevelse i krigen for sig selv og andre, inden han med psykologhjælp kommer videre. Overbevisende er filmens skildring af de moralske dilemmaer, krigsfotografen kommer ud for som både iagttager og del af krigshandlingerne.