Genudgivelse af Kaj Munks månedsdigte, der blev bragt løbende i Berlingske Aftenavis i 1940. Digtene sidst på året var i deres stemning og flertydighed præget af Besættelsen. For lyrikinteresserede og for lånere, der gerne læser om årene under Besættelsen.
Kaj Munk havde i 1940 en aftale med Berlingske Aftenavis om, at han hver måned skrev et digt om den forgangne måned. De fine naturdigte kan sidst på året også læses som protest med de fremmede soldater, der besatte Danmark den 9. april. Året efter samlede Kaj Munk digtene i en bog, og ved en tilfældighed opdager Per Stig Møller, at månedsdigtene fra avisen og i bogen ofte er forskellige. I denne nyudgivelse samles alle digtene, og Per Stig Møller fortæller i en indledende artikel om Kaj Munk og hans kamp mod censuren. Povl Christensens træsnit fra den originale bog bringes også i denne bog.
En lille og smuk bog, der giver et indtryksfuldt billede af digterpræsten Kaj Munk. Digtenes årscyklus præges af årstiderne og naturens skiften vil være velegnede til oplæsning. Per Stig Møllers indledende artikel fortæller interessant om Kaj Munk stedse mere risikable ytringer, der jo ulykkeligvis kostede ham livet.
I disse år skrives og udgives mange bøger om Kaj Munk, men vi har ingen nyere bøger med Kaj Munks egne tekster.