Absolut bred appel til biografilæsere, og den aktuelle interesse omkring det amerikanske præsidentvalg betyder sikkert en øget interesse for sådan en biografi.
Ambassadøren fortæller levende og med megen menneskelighed om sine år i Danmark. Han overtager den smukke ambassadørbolig Rydhave i 2005. Det er den største privatbolig i København, og amerikaneren og ambassøren fortæller i sin bog bl.a. om netop "Et hus med historie". Man læser ikke mange sider af bogen, før man er overbevist om, at James P. Cain virkelig er kommet til at holde af Danmark, og ikke mindst nærer stor respekt for det danske demokrati og vores kultur. Og man må objektivt erkende, at årene 2005-2008 ikke ligefrem er de letteste år at være USA-ambassadør. Og slet ikke i Danmark. Ikke nok med han er ambassadør og repræsentant for den absolut mindst vellidte amerikanske præsident, måske nogensinde. Han må også agere balancerende på et diplomatisk knivsæg under den danske karrikatur-krise. Her husker de fleste vel, hvordan Cain modigt stod frem i pressen og understregede USAs støtte til det danske demokrati og ytringsfrihed. Ambassadøren er også synlig på mange andre fronter. Måske mest opsigtsvækkende på hans "ReDiscovery"-cykeltur rundt i Danmark, hvor han i sin bog fortæller varmt om de mange møder med danskere og danskheden.
Der findes ikke andre biografier om James P. Cain.
Yderst interessant biografi, velskrevet og nuanceret, og samtidig et kærligt og bestemt tankevækkende kig på Danmark udefra.