Kronologisk gennemgang af hvordan den amerikanske industriproduktion, populærkultur og livsstil har præget Danmark fra det 19. århundrede til det 21. århundrede. En "amerikanisering", der ikke altid er blevet modtaget med udelt begejstring. For alle, der holder af saglig og underholdende formidling af dansk samfundshistorie.
I starten af det 20. århundrede var Amerika med sine landbrugsmaskiner og samlebåndsproduktion et forbillede for danske bønder og fabriksejere. Efter 2. verdenskrig steg importen af livsstilsprodukter. Den gryende middelklasses unge, "teenagere", tog Coca Cola, tegneserier og rock 'n roll til sig. Amerika som forbillede i Danmark vakte dog i 1950'erne kritik og bekymring for bl.a. påvirkning af sproget og at rockmusik samt tegneserier gjorde unge voldelige. Indflydelsen fortsatte dog ufortrødent i årtierne med alt fra supermarkeder, hippebevægelse, fitnesscentre til detailhandlens indførsel af "Halloween" og "Black Friday". Med digitaliseringen og sociale medier er amerikansk kultur mere end nogensinde præsent i dagens Danmark. Den 62. bog i serien "100 danmarkshistorier".
Yderst velresearchet bog om den amerikanske kulturs indflydelse i Danmark. Bogen er på et formidlingsmæssigt niveau, hvor alle kan læse med.
Af supplerende læsning om emnet kan fx nævnes Postordrecowboys og andre fortællinger om danskernes møde med AmerikaUng i 50'erne af Niels Arne Sørensen (red.) samt Ung i 50'erne af Jens-Emil NielsenAf supplerende læsning om emnet kan fx nævnes Postordrecowboys og andre fortællinger om danskernes møde med Amerika af Niels Arne Sørensen (red.) samt af Jens-Emil Nielsen.