Udover til historikere henvender bogen sig til interesserede i fagbevægelsens og efterkrigstidens historie. Kan også anvendes i undervisningssammenhænge på gymnasieniveau.
Den amerikanske indflydelse på udviklingen i den vestlige verden efter 2. verdenskrig er kendt for de fleste. Indflydelsen gjorde sig også gældende inden for fagbevægelsen, og ph.d.-stipendiat ved Københavns Universitet Dino Knudsen behandler her den danske fagbevægelses forhold til amerikaniseringen, hvorledes man forholdt sig til, medvirkede og involverede sig i Marshall-planen og konsekvenserne heraf. Af samme grund skildrer bogen også udviklingen i den amerikanske fagbevægelse og på den internationale arena. Der er tale om spændende historieforskning, som udvider og nuancerer forståelsen af dansk fagbevægelse i perioden frem til midt i 1950'erne, og hvordan det påvirkede udviklingen i Danmark.
Emnet er ikke tidligere særskilt behandlet, og er ifølge forfatteren heller ikke nævneværdigt behandlet hverken i generelle historiske værker eller SD's og DKP's politiske historie. Peer Henrik Hansens bog Da yankee'erne kom til Danmark, 2008 skildrer samarbejdet mellem dansk og amerikansk efterretningstjeneste i perioden frem til 1948.
En velskrevet og så godt som uudforsket historie om dansk fagbevægelses forhold til amerikaniseringen efter 2. verdenskrig, Marshall-planen og relationerne til amerikansk fagbevægelse.