Bogen henvender sig nok primært til den, der læser humaniora eller samfundsvidenskab, og som ønsker at beskæftige sig med en række filosofiske og sociologiske perspektiver på begrebet anerkendelse. Kan også bruges i gymnasiet til de tværgående skriftlige opgaver på sidste år. Det er en teoretisk bog om anerkendelse og dens modsætning.
Heidegren er professor i sociologi ved Lunds universitet. Bogen handler om anerkendelse, men også om dens modsætning ringeagtelse. Den fremlægger en række socialfilosofiske og sociologiske perspektiver på begrebet anerkendelse. Bogen har 2 dele: "Teorihistoriske perspektiver" og "Systematiske perspektiver". Første del beskæftiger sig primært med de 2 filosoffer, J.G. Fichte og W.F. Hegel, og deres sociologiske tilgang. Sidstnævnte del handler især om menneskelig anerkendelse. Forfatteren belyser også problematikken om mennesker eller grupper, der af en eller anden grund føler sig krænkede, og gerne udbasunerer det for pressen og andre. Mens de, der ofte er ringeagtede i samfundet og har mangel på anerkendelse, ikke råber op. Han nævner som eksempel handicappede.
Kamp om anerkendelse : sociale konflikters moralske grammatik, 2006 indeholder tilsvarende socialfilosofiske perspektiver. Heidegren refererer mange gange til denne titel, idet forfatteren Axel Honneth, er en af pionererne indenfor området.
En bog for studerende. Heidegren kommer godt rundt om emnet og gør de forskellige betragtninger væsentligt mere jordnære.