I fremtiden vil aldring blive betragtet som et sygdomstegn, der behandles. En debatbog om aldring, sundhed og livslængde til læsere af bøger om fremtidens sundhedsteknologier.
I dag ved vi, at man kan udskyde aldring, og dermed fordoble levealderen, siger Michael Hejmadi-Pedersen, speciallæge i almen medicin, og Jannick B. Pedersen, cand.polit., futurist og impact investor. Hvis vi lever sundt kan vi leve længe nok til, at fremtidige sundhedsteknologier kan give en endnu længere levetid. De giver råd om livsstilssygdomme: rygning, alkohol, motion og kost. De forklarer aldring på det biologiske niveau, giver deres bud på udfordringerne for sundhedssektoren og omtaler 5 teknologiområder, der lover længere liv: DNA-sekventering/redigering, stamcelleteknologi, organreplikation, kunstige organer, og digital sundhed. Til slut opsummerer de rådene om, hvad vi selv kan gøre individuelt og sammen for at leve sundere og længere.
Forfatterne sætter fokus på de muligheder de ser i fremtidens sundhedssektor, og lægger op til debat om, hvordan vi hver især og som samfund må agere for at udnytte nye teknologier bedst muligt, og opnå sundhed hele livet. To af deres forslag, at droppe sit otium, og afskaffe folkepensionen, vil nok provokere nogle læsere.
Kunsten at blive ældreHomo sapiens 2.0 handler om levealder, aldringens biologi og en aktiv og meningsfyldt alderdom. Homo sapiens 2.0 er en debatbog, der også sætter fokus på fremtidens teknologiKunsten at blive ældre handler om levealder, aldringens biologi og en aktiv og meningsfyldt alderdom. er en debatbog, der også sætter fokus på fremtidens teknologi.