Barsk og rørende socialrealistisk fortælling om arbejdsmanden Anton i efterkrigstidens Danmark. Historie om det stille liv med de store dybder. Til alle romanlæsere.
Efter en barsk opvækst er Anton en knuget mand. Da han vender hjem fra Færøerne til Danmark efter den 2. verdenskrig, har han også hemmeligheden om et drab med i bagagen. Tøvende nærmer han sig sin familie og forsøger bl.a. gennem skiftende jobs som arbejdsmand og håndværker at finde en mening med sit liv. I ægteskabet med den sprudlende Ingeborg konfronteres han med sine manglende erfaringer med kærlighed. For kan man elske, når man aldrig selv er blevet elsket? Bogen er en selvstændig fortsættelse af Jord og hjerte, hvor Antons far Knud var hovedpersonen.
Det er en helt igennem stærk roman, som Vibeke Marx har skrevet, hvor hun gengiver et stykke danmarkshistorie fortalt gennem Anton og hans familie. Det er overbevisende, og hun evner både i detaljen og i et overblik at give læseren et indblik i Anton og Ingeborgs barske og snærende livsvilkår. Psykologisk virker det troværdigt, og man kan ikke undgå at blive grebet af den fængende historie. Virkelig en god læseoplevelse.
Vibeke Marx skriver på skuldrene af store socialrealistiske forfattere, skrevet i ordets bedste mening, som Martha Christensen og Jakob Bech Nygaard. Bogen kan i sin stemning minde om Dansen med RegitzeFolkets skønhed : roman og Folkets skønhed af Merete Pryds HelleVibeke Marx skriver på skuldrene af store socialrealistiske forfattere, skrevet i ordets bedste mening, som Martha Christensen og Jakob Bech Nygaard. Bogen kan i sin stemning minde om Dansen med Regitze : roman og af Merete Pryds Helle.