Ungdomsbog hvis handling udspiller sig i og omkring Ungdomshuset før, under og efter rydningen med en sidehistorie om kærlighed og savn. Teksten er relativ nem og overskuelig, men emnet og handlingen gør, at det vil være passende at formidle bogen til unge fra 14 år. På skolebiblioteket vil bogen være velegnet som supplement til emnearbejde om Ungdomshuset. Bogen vil endvidere kunne formidles i voksenbiblioteket.
Forfatteren er allerede kendt i børnebiblioteket med både børne- og ungdomsudgivelser. I Asfalten brænder møder vi den unge Lau, som efter sin mors død er flyttet fra Jylland til København. Lau er arbejdsløs og går på produktionsskole. I fritiden besøger han jævnligt Ungdomshuset. Her forelsker han sig med bål og brand i den autonome Naja. Da Ungeren bliver ryddet, lader han Naja, hendes kæreste Micha og deres autonome venner flytte ind. Det udvikler sig skæbnesvangert. Lau lader sig medrive af fællesskabsfølelsen, den umulige forelskelse i Naja og aktionerne mod "det etablerede". Da det hele går for vidt, indser Lau, hvad han er i gang med og må tage sit liv til revision, herunder fx hvorfor han er "flygtet" fra Jylland - Lau tager en beslutning.
Jeg kan ikke komme i tanke om andre skønlitterære ungdomsbøger om Ungdomshuset. Bogen forholder sig, som mange andre ungdomsbøger til den svære kærlighed, venskab og fortvivlelse.
En hurtig læst bog som på underholdende og gribende vis formidler en på flere områder tragisk historie. De unges magtesløshed da de mister Ungdomshuset og deres opgør med politiet er skildret med indlevelse. Den mørke forside med en hætteklædt mand signalerer dysterhed.