33 ultrakorte, illustrerede historier. Det er stikprøver fra børnelivets barske realiteter, der er lige til at få gåsehud af. Siderne er fyldt med børn, der føler sig forkerte, ikke bliver set, ikke forstår de voksnes skænderier og er bange for den skræmmende verden. Fra ca. 11 år.
Hver tekst fylder en side i bogens lille format, og er et punktnedslag i et barns virkelighed. De korte tekster handler om alt fra skilsmisse, mobning, angst for klimaforandringer, de voksnes fortielser, overgreb, søskendejalousi, at være fanget i det forkerte køn m.m.
Teksterne dykker ned midt i situationerne og skaber med få ord en stemning, der ofte er knugende. Læseren begynder automatisk at forestille sig, hvad der er sket, og hvad der mon sker bagefter? Det er antydningens kunst, når det er bedst. Cato Thau-Jensens halvsyrede collager, der blander tegning og fotos i sort-hvidt og gult, fungerer som kommentar til historien. De støtter nogle steder forståelsen af teksten, og andre steder lægger de en yderligere dimension til meddigtningen. Situationerne er almenmenneskelige, og der er god plads til forskellige fortolkninger.
En anden anbefalelsesværdig samling korttekster er Panternatten af Peter Mouritzen, der er mere humoristisk, men har de korte historier, der lægger op til meddigtning, tilfælles.