Bogen kan anvendes af såvel studerende som aktive undervisere som en øjenåbner og inspirationskilde. Bogens titel og spøjse forside kan muligvis forlede til en opfattelse af at stå over for noget mindre seriøst - hvilket ingenlunde er tilfældet. Bogen er forholdsvis let tilgængelig, men uhyre velfunderet fagligt.
Forfatteren - som er Piagets mangeårige samarbejdspartner og oversætter - giver en både sammenhængende og meget personligt præget fremstilling af væsentlige sider af Piagets tænkning. Det gøres ved refleksion over og henvisning til konkrete undervisningssituationer, praksisforskning og hverdagserfaringer. Bogens første kapitler introducerer Piagets sprog og tænkning og de dilemmaer man står i, når man ønsker at "anvende" Piaget. Nogle af bogens øvrige kapiteloverskrifter antyder fint både form og indhold: At vide - set med et barns øjne. Fordelene ved ikke at vide. Sørg for at alle kommer sikkert hjem. Fireogtyve, toogfyrre, og jeg elsker dig: at bevare kompleksiteten. Bogen rummer indholdsfortegnelse, så det er muligt at pluklæse, men bogen vinder absolut ved en samlet læsning. Den rummer en omfattende international litteraturliste, men ikke stikordsregister.
Intet tilsvarende findes på dansk. Megen lidt ældre litteratur om Piaget trænger til denne udgivelses nye vinkler.
En bog som reaktualiser Piagets betydning for vores tænkning om undervisning og læring. Den kan være en øjenåbner og inspirationskilde i forhold til tidens effektiviseringstrends.