Den verdensberømte filminstruktørs selvbiografiske reflektioner over livet og kunsten er med rette blevet en klassiker. Her i en revideret udgave i anledning af Ingmar Bergmans 100 årsdag. Til Bergman-fans og læsere af store kunstnerbiografier.
Bergmans selvbiografi genudgivet med et efterord af Dorthe Nors. Den gamle oversættelse er bibeholdt, dog er der foretaget en lettere sproglig revidering. Vejen fra ulyksaligt barn til feteret berømthed skildres med blikket på nederlagene, fremfor sejrene. Selv der hvor alle andre er enige om fortræffelighederne, finder Bergman måder at straffe sig selv på og udplukke alle pinligheder, svagheder og manglende evner. Bogen er struktureret, så den skifter mellem en nutid, hvor forfatteren føler sit virke og talent ebbe ud, og en fortid med en opvækst og et oprør i et strengt lutheransk præstehjem, der satte dybe spor i ungdomsårene der fulgte.
Bergmans selvbiografi fortjener sin klassikerstatus. Som litteratur er det mesterligt - nok en af de stærkeste kunstnerbiografier, der er skrevet. Han er selvudleverende og selvkritisk, men utroligt taktfuld i sine skildringer af de kunstnermiljøer, han bevægede sig i. Han udleverer ingen andre end sig selv. Det er en bog om kunstnerens bestræbelser vi følger, og som sådan er den uovertruffen.
Viderelæsning fx i BillederInstruktøren hvor Bergman gennemgår sine film og i romanbiografien InstruktørenViderelæsning fx i Billeder hvor Bergman gennemgår sine film og i romanbiografien .