Familierelationer og kvinders aldring set i mytens skær bliver indirekte en kulturkritisk kommentar og kan læses af dem, der kan lide at læse om kvinders vilkår til alle tider.
Baba Jaga er en mytefigur i den slaviske mytologi og kan genfindes i myter verden over. Hun er den inkarnerede kvinde, mor og heks, grim og uforudsigelig og bor i en hytte på hønsefødder. Og ægget er alle begyndelsers begyndelser. Ud fra denne myte fortæller forfatteren om sine kvindelige slægtninge på Balkan. Først er det hendes aldrende mor i Ny Zagreb, hendes rengøringsvanvid, hendes fysiske skavanker med begyndende demens, paryk og rollator. Men i al sin beskedne fordringsfuldhed hindrer det hende ikke i at fjernstyre datteren. På et wellnesscenter uden for Prag, hvor illusionen og ønsket om evig ungdom og skønhed imødekommes, møder vi tre andre slægtninge. I den sidste del gennemgåes myterne om Baba Jaga af en folklorist, og de fortolkes i forhold til kvindernes liv og skæbne. En markant fortællerstemme binder det hele sammen. Forfatteren er født i det nuværende Kroatien og har senest udgivet Smerteministeriet, 2007 på dansk.
Romanen er skarp og morsom som F. Weldon i Kvinder på kur, 2008.
Det er en original, feministisk fortælling om kvinder og aldring. Klogt, kritisk, morsomt og rørende skildres det fysiske forfald og livets uforudsigeligehed. Fortællingerne er en god vaccination mod tidens ungdomshyldende idealer og løfter om skønhed og sundhed.