Bogen forudsætter et vist kendskab til både kunsthistorisk teori og religionsteori, og den henvender sig derfor hovedsagelig til folk, der beskæftiger sig med området på universitetsniveau.
Malene Woltmann er mag.art. i kunsthistorie og ekstern lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. I denne bog ser hun på myten om Babelstårnet og dens betydning for arkitektur over hele verden. Det er det få år gamle kristne forlag Alfa, der står bag udgivelsen, og der ses på Babelstårnet som bibelsk myte og dets historiske grundlag i Babylon. Babelstårnet ses som symbolsk centrum for konfrontationen mellem øst og vest - med sin begyndelse i babelsmyten som kulturkritik af babylonierne og op til nutiden med World Trade Center som symbolsk centrum. Der gives eksempler på "babelstårne" i nutiden, fx Turning Torso i Malmø, Eiffeltårnet i Paris og Det skæve Tårn i Pisa. Der er ligeledes relationer til babelsmyten indenfor både film og kunst.
Svend Erik Møllers Høje huse fra 1962 belyser skiftende tiders motivering for at bygge høje huse - fra Babelstårnet til moderne amerikanske skyskrabere, men bogens alder og beskedne omfang (36 sider) gør, at den ikke umiddelbart kan sammenlignes med Malene Woltmanns bog. Den ser udelukkende på arkitekturvinklen og mangler helt vinklen på religion, kunst og film.
En spændende bog for dem, som interesserer sig for ovenstående emner.