Bogen er beregnet på undervisning i faget psykologi på de gymnasiale uddannelser, men er i øvrigt henvendt til alle, som måtte have interesse for at læse om, hvor udviklingspsykologien befinder sig i dag.
Forfatteren er cand.mag. i dansk og psykologi og kendes i bibliotekerne for 3 skønlitterære titler og for Ungdom : psykologiske linjer og vilkår, 2011, hvortil den aktuelle titel er en pendant blot på børneområdet. Kendetegnende for udviklingspsykologien er, at den har ændret sig de senere tiår i takt med samfundsudviklingen på de materielle, sociale, kulturelle og teknologiske omskiftelser. Synet på barnet har ændret sig fra at se barnet som sårbart og prisgivet til at se det som robust og medskaber af udviklingsprocessen. Forskningen har bidraget til nye anskuelser. Barnets socialisering sker ligeledes i stigende grad i institutioner og skole frem for i hjemmet. Kendetegnende er, at alt i dag er "til forhandling". Bogen runder de traditionelle temaer indenfor udviklingspsykologien som sprog, tænkning, køn mv.
Opvækst og psykisk udvikling : grundbog i udviklingspsykologiske teorier og perspektiver, 2009 er også en bog om udviklingspsykologi, der medtager nyeste teorier. Den er mere omfangsrig og går længere op rent fagligt, idet den kan bruges på professionsuddannelserne, men også læses af den alment interesserede.
Fin og overskueligt opbygget lærebog, som medtager nyeste perspektiver på udviklingspsykologien. Bogen kan læses bredt.