Books / nonfiction / erindringer

Besat igen? : frihedskampens sidste vidner taler ud


Description


Danske modstandsfolk fortæller om deres oplevelser under krigen. Forfatteren trækker paralleller mellem de folk der var engageret i besættelsestidens modstandskamp og dem som nu går ind for en restriktiv indvandringspolitik.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 19. Nov. 2008

By

By

Knud Weile

d. 19. Nov. 2008

En bog med indlæg fra en række gamle modstandsfolk, der råber vagt i gevær over for det multikulturelle samfund, indvandring og muslimsk kolonisering. Bogen er ment som et opråb og en øjenåbner over for nye generationer af danskere, men vil nok mest blive læst af meningsfæller i nationalt og borgerligt orienterede kredse og blandt DF's mange vælgere.

Bogens indlæg tager alle et langt tilløb fra 1930'erne over besættelsen og modstandskampen til vore dage for at anskueliggøre lighederne mellem den totalitære nazisme og islamisk fundamentalisme, og i de gamle frihedskæmperes forståelse er der ikke den store forskel på den voldelige tyske besættelse og den voldsomme indvandring. De enkelte artikler er meget personlige med mange interessante detaljer fra besættelsens og modstandskampens hverdag, ligesom de er fælles om en ærlig bekymring for en langsom islamisering af Danmark. Der er en del gentagelser i bogen, hvis indlæg er ordnet af Rolf Slot-Henriksen, der også afslutter med nogle mere teoretiske afsnit om kolonisering via indvandring og censur i dagens Danmark.

Der er i forvejen en del indvandringskritisk litteratur bl.a. fra samme forlag. Det særlige ved denne bog er udmeldingerne fra de efterhånden meget gamle modstandsfolk, der næsten er deres testamenter til eftertiden.

En række vidnesbyrd fra nogle af modstandskampens fodfolk, der både fortæller om deres indsats under besættelsen og sætter ord på deres bekymring over for indvandringen og islamiseringen af det moderne Danmark.



Information and editions