Præsentation af kosttraditioner i forskellige egne i Danmark. For læsere, som interesserer sig for madens kulturhistorie. Vil også kunne bruges af personer, som beskæftiger sig med kulinarisk turisme.
Efter en introduktion til temaet fødevarer og regionalitet følger 7 artikler, som fortæller om regionale køkkener og madtraditioner, og om hvordan man udnytter de naturgivne ressourcer og bruger dem i maden. Der er artikler om ålemad i den vestlige del af Limfjordslandet, madlavning i Østjylland i efterkrigstiden, kosttraditioner ved Vadehavet, det sønderjyske køkken, ærøsk traditionsmad, mad fra Lolland-Falster og smagen af Bornholm. Bogen afsluttes med en karakteristik af danske fødevarer i 1990'erne. Alle artiklerne er forsynede med omfattende litteraturhenvisninger. Med bogen føler en lille hæfte, som fortæller om årets gang på Dansk Landbrugsmuseum.
Nok et smalt emne, men et tema, som er blevet meget aktuelt i de senere år, med en stigning af produkter, som bliver markedsført som lokale og regionale og dermed gør dem til noget til unikt. Alle artikler er skrevet af fagfolk, og de er meget læsværdige for interesserede.
I Smagen af DanmarkSamsø - mad & menneskerBornholm - folk, fæ & foodies er der beskrivelser fra forskellige egne i Danmark. Der er mange udgivelser, som beskæftiger sig med maden i enkelte områder som fx Samsø - mad & mennesker og Bornholm - folk, fæ & foodiesI Smagen af Danmark er der beskrivelser fra forskellige egne i Danmark. Der er mange udgivelser, som beskæftiger sig med maden i enkelte områder som fx og Bornholm - folk, fæ & foodiesI Smagen af Danmark er der beskrivelser fra forskellige egne i Danmark. Der er mange udgivelser, som beskæftiger sig med maden i enkelte områder som fx Samsø - mad & mennesker og .