Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bidrag til Danmarks indvandringshistorie : halvtreds år i frontlinjen


Beskrivelse


Beretning om udviklingen i indvandringen til Danmark i perioden fra 1970 frem til i dag, belyst ud fra statistikker, historisk dokumentation, analyser og personlige beretninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 29. maj 2019

Danmarks indvandringshistorie gennem de sidste 50 år fortalt af en erfaren forfatter, der har arbejdet med området siden 1970'erne. For alle med interesse for området, politikere samt opgaveskrivere fra ungdomsuddannelser og opefter.

Efter en kort historisk indflyvning om indvandringshistorien i Danmark siden 1500-tallet, beskrives de første gæstearbejderes ankomst i 1960'erne og senere diverse flygtningegrupper fra Vietnam, Balkan, Syrien, Somalia mv. Alt sammen underbygget med tidslinjer over udviklingen og en særlig gennemgang af lovgivningen på området. Dernæst omhandler et langt kapitel indsatser og bestræbelser på integration og den ligeledes omfattende lovgivning og politiske debat. Et særligt afsnit omhandler de udsatte, kriminalitet og bandemiljøer. Der afsluttes med refleksioner over kultur, det at være dansk og det flerkulturelle medborgerskab. I små indstik med overskriften "I første parket" beskriver forfatteren sin egen rolle og position i området, som har omfattet mange forskellige jobs gennem årene.

Det er en kolossal viden og et kæmpeoverblik over såvel de faktuelle hændelser som den politiske debat og lovgivning på området, som forfatteren formidler her. Det bliver samlet set en personlig og meget engageret beskrivelse af et stykke danmarkshistorie, som er meget informationsmættet og velskrevet, og bogen giver en forståelse for de lange linjer i udviklingen.

Supplerer, men erstatter ikke Flygtningenes danmarkshistorie 1954-2004.