Om sansning, oplevelse, forståelse og fremstilling af og deltagelse i visuelle fænomener og begivenheder i billedkunstundervisningen. Bogen henvender sig til og er en grundbog for alle, der underviser i og med billeder og visuelle fænomener.
"Billedkunstdidaktik" gennemgår billedfagets historiske og teoretiske basis. Udgangspunktet er teorierne om visuel kultur og socialkonstruktivisme. Bogen er inddelt i fem afsnit, der tilsammen indrammer hele fagets indhold. Bogen kommer derfor omkring: Billeder og visuelle fænomener, receptionsteori, den lærende i en pædagogisk kontekst, eleven som producent og recipient og et katalog af undervisningseksempler, der kan bruges i undervisningen. Bogen er med i serien "Lærerbiblioteket.".
En virkelig flot og gennemarbejdet bog om billedkunstdidaktik. Den er anvendelig for alle, der interesserer sig for billedkunstfagets teori og praksis. Der er gode forklarende illustrationer i bogen, og den har et overskueligt layout.
Der findes ikke en lignende didaktisk bog, der beskriver billedkunstfaget så grundigt. Der findes didaktiske bøger, der er mindre omfattende, og som har en mindre målgruppe, fx: Lærerens grundbog til mellemtrinnetLærerens grundbog til indskolingen og Lærerens grundbog til indskolingenDer findes ikke en lignende didaktisk bog, der beskriver billedkunstfaget så grundigt. Der findes didaktiske bøger, der er mindre omfattende, og som har en mindre målgruppe, fx: Lærerens grundbog til mellemtrinnet og .