Bogen skal ses i relation til 12 billedromaner fra Dansklærerforeningens forlag og er henvendt til dansklærere i 3. - 6. klasse tænkt som et inspirerende baggrundsmateriale.
Bogen består af en række artikler, der alle på forskellig vis indkredser i denne nye genreform, hvor tekst og billede spiller sammen på en ny måde, og som i første omgang havde drengelæsere som primær målgruppe. Der er det historiske perspektiv, der er analysedelen, der er eksempler på danskfaglige aktiviteter, eksempler på litteratursamtaler osv. De kompetente skribenter eksempelvis Ingelise Moos, Torben Weinreich, Jens Råhauge, Lene Sørensen m. fl. inddrager mange forskellige aspekter. Til sidst gennemgås de tolv romaner tematisk. Bogen har et indbydende layout og suppleres af mange illustrationer fra romanerne.
Der findes ikke andre bøger om billedromanerne.
Bogen er et nyttigt redskab i litteraturundervisningen med billedromanerne. Selve artiklerne er relateret tæt til disse romaner, men rummer også mange generelle betragtninger om genrer og om børn og læsning. Til alle børnelitteraturinteresserede - og til dansklæreres egenrefleksion og fundament for forberedelse.