Forlaget kalder det en ungdomsroman, men bogen kan med fordel læses af alle med interesse for nogle af de mekanismer der gør at unge leger med ekstremisme, om krig, venskaber på tværs af kulturelle forskelle, fordomme, terror og krig. Fra 13+.
Forfatteren er nok mest kendt for Føniks og den virtuelle labyrint, 2001. Denne roman er af en hel anden slags. Rammen er den ene hovedperson Chris, der i en alder af 18 år, allerede er krigsveteran fra Afghanistan med amputeret ben og soldatens krigsar på sjælen. Han skal modtage en medalje for sin indsats, mens han venter tikker en sms ind fra bogens anden hovedperson Chris' barndomsven Imran, som valgte en anden vej hos ekstreme muslimer. Sms'en lyder "Der er en bombe". I flash backs med skiftende synsvinkel fortælles om de to drenges venskab, deres udvikling og som Chris reflekterer: "Hvad er det der går i stykker i barnet, så manden ender med så alvorlige brister?". En højaktuel og relevant roman, der fortæller en historie fra et årti, hvor frygten for terror stod højest på dagsordnen. Forfatteren får fint og troværdigt skildret begge hovedpersoners kulturelle bag- og bevæggrunde. Det har ingen betydning at det foregår i London. Flot forside, der signalerer meget voksenroman.
Der findes ikke rigtigt noget tilsvarende på dansk om unge soldater, krigen i Afghanistan, men om unge og terrorisme er der fx Et vingeslag i evigheden, 2011.
Højaktuel roman der bør læses, både hjemme og i skolen.