Interessant bog, der i 11 fortællinger beskriver, hvordan tilværelsen har ændret sig for børn fra 1920'erne til i dag. Bogen henvender sig til 9-13-årige.
Hvert af de 11 kapitler er et årti begyndende med 1920'erne, hvor der fortælles om, hvordan børn oplevede afstemningen i 1920 om man ville være under Tyskland eller Danmark. De øvrige kapitler omhandler bl.a. påklædningsdukker i 1930'erne, baggården i byen og den årlige ferie ude på landet hos en landmandsfamilie i 1950'erne. Kapitlet om 1940'erne fortæller om det at være barn under krigen, med bl.a. angrebet på den franske skole. 1960'erne har titlen "Volvo og vovse". Eksempler på nøgleord i nogle af de andre kapitler er: ø-lejre - solcentre - salatpizza og coronakuller.
Ideen bag bogen er rigtig god - den er både sjov, tankevækkende og oplysende. Bogen er velskrevet med en god typografi. De farvelagte illustrationer er gode, muntre og udtryksfulde. Bogen kan selvlæses, men det ville også være givtigt at sidde sammen med en voksen og få en god samtale på baggrund af de enkelte årti-kapitler.
Bogen kan relateres til Børnenes Danmarkshistorie, der dog er mere omfangsrig.