Bøger / faglitteratur til børn

Børnenes verdenshistorie. Bind 3 : Verden forandrer sig : fra reformationen til teknikkens tid : omkring 1520-1875


Beskrivelse


Om begivenheder og personer i verdenshistorien fra omkring 1520 til 1875. Bl.a. reformationen, Trediveårskrigen, Solkongen i Versailles, enevælden, Den nordamerikanske Frihedskrig, trekanthandel og slaver, den franske revolution, Napoleonstiden, nye opdagelser og opfindelser, guldfeber og borgerkrig. Med tidstavle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 1998

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 16. sep. 1998

Så er vi kommet til tredje bind af serien Børnenes verdenshistorie. Vi har i de forrige bind været igennem skabelsen, pyramiderne, den sorte død og Renæssancen, og er nu i denne bog nået til år 1520-1875, som bl.a fortæller om reformationen, enevælden, nordamerikas indianere, slavehandel, den franske revolution, Napoleonstiden, opdagelserejsende, opfindelser og borgerkrige. Layout, udstyr og niveau er som i de tidligere bind. Dette bind er illustreret med flotte detaljerede farvetegninger af Kirsten Raagaard, som vi efterhånden kender fra mange bøger i børnebiblioteket, bl.a. også som illustrator fra Børnenes danmarkshistorie 1996, af samme forfatter som dette bind. Det er verdenshistorie malet med en bred pensel, der er ikke så mange detaljer med, men så kan man vælge at finde anden litteratur, hvis barnet/læseren vil have et emne uddybet. Det er en fin måde at introducere verdenshistorien på for børn fra 10-11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 1998

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 16. sep. 1998

Børnenes verdenshistorie 3 dækker perioden fra reformationen til og med teknikkens tidsalder, godt og vel tre århundreder. Historien er set gennem europæiske briller og centreret om denne del af verden indtil 1600-tallet, da sejladsen på verdenshavene åbner for imperialismen. Hvert opslag sætter fokus enten på en tid, en begivenhed, en bevægelse, der får grænseoverskridende betydning, eller der samles op om almenhedens vilkår, der ligeledes er fælles for regionerne. Det er selvsagt ingen uddybende skildring, men korte rids, der på næsten journalistisk facon fanger det væsentlige og fremstiller en her-og-nu periode, indeholdende både ydre begivenheder, tidens tankesæt og kendte personer. Sproget er pågående, appellerende, helt i trit med store børns smag for information, og burde sammen med den livlige, farverige og detaljerede illustrering kunne vække enhvers interesse. Tekstens korte afsnit gør bogen læservenlig, tegningens talebobler ligeså, og bogen kan bruges i 5.- 6. klasse til at skabe et overblik med incitament til fordybelse.


Folkeskolen

Årg. 116, nr. 1/2 (1999)

af

af

Steen Brastrup

Årg. 116, nr. 1/2 (1999)


Berlingske tidende

d. 14. nov. 1998

af

af

Søren Søgaard

d. 14. nov. 1998